Droppe til innhold

Om e-bøker

Installering og innlogging

For å komme i gang laster du ned appen BookBites fra Google Play eller Apples App Store. Appen krever at enheten din bruker iOS 9.3 eller Android 5.0. 

Du må ha en e-postadresse og et lånekort fra biblioteket for å logge inn. Logg inn med det som står under strekkoden N00******* og din pinkode. Velg Melhus ved første gangs bruk. Ved feilmelding om at BookBites ikke finner ditt bibliotek, kan det være at pinkoden er skrevet feil. Forsøk igjen eller opprett en ny pinkode.

Skoleelever i Melhus kommune kan velge å logge inn med FEIDE om de ikke har lånekort. Husk å legg til en privat eller foresattes e-postadresse for varsling. 

Lesebrett
Bookbites kan installeres på nettbrett som har Android versjon 5 eller nyere, så lenge Android-enheten din tillater at du kan hente inn apper fra Google Play.

 

Utvalg i appen

Se gjennom listene eller søk i appen for å finne noe å låne. Du kan avgrense til det som er ledig, om det er bok eller lydbok, på alder og på språk. 

Utvalget styres av økonomi, så antall tilgjengelige titler vil variere i løpet av året. Vi styrer dette flere ganger i året etter hva det er størst etterpørsel på. Du kan bruke huskeliste-knappen for å markere en bok du vil reservere senere.

Lån, reservering og innlevering

Lånetiden er 28 dager og man kan fornye lån én gang hvis det ikke er andre som venter på materialet. Man kan ha inntil 5 samtidige e-boklån og 2 e-lydboklån.

Du kan reservere e-bøker som er utlånt. Det er ingen begrensning på antall reserveringer. Varsel kommer på din smartmobil/nettbrett  når e-boka er ledig. Sørg for å slå på varsler i innstillingene. 

E-boka må "hentes" innen 3 dager etter varsel, ellers går den videre til neste person på reserveringslista. Etter endt lånetid blir e-boka automatisk levert inn og forsvinner fra din enhet. Gjenstående lånetid på e-bøkene du har lånt vises i appen. Du kan også levere inn boka fra listen over lån før fristen er utløpt.

 

 

 

Søk

Språkvelger